Waar moet je op letten met kleine kinderen

Als wij het over de rol van jou als ouder hebben, wie is dan onderdeel van jou publiek? Jou kind natuurlijk. Het is in ieder geval belangrijk om te weten wanneer en in welke fase er op welke aspecten van het leven van een kind moet worden gelet aan de andere kant is het ook belangrijk om uit te kijken naar symptomen van gedragen of groei die niet thuis horen bij een kind. Zo kan bijvoorbeeld de groei van het lichaam van een kind op een heel ander manier zijn dan normaal gewenst wordt. Daar moet er voor gewaakt worden en op tijd in worden gegrepen. Kleine kinderen op zich is pleonasme omdat kinderen al klein zijn, maar het gaat bij ons meer om de kinderen die in de beginfase van hun groei zijn.

In dit artikel praten wij over:
• Feedback van kinderen
• Altijd goed luisteren naar kinderen
• Taalontwikkelingsstoornis bij kinderen
• Groeien met technologie

Feedback van kinderen

Heb jij jou eigen kind wel eens om feedback gevraagd? Indien het antwoord positief i, dan ben je eker goed bezig. Is het negatief, dan is het nooit te laat om er mee te beginnen. Dan nog zijn er uitzonderingen op dit beginsel. Bij kleine kinderen bestaat in beginsel niet de mogelijkheid om feedback te krijgen. Die zijn logisch te klein om voor zichzelf te praten. Ondanks de eventuele aanwezigheid van pijn, verdriet of gekwetste gevoelens is het dan nog mogelijk om tenminste te letten op de noden van de kinderen. Indien jou kind kan praten, is het verstandig om het kind te vragen hoe hij of zij over jou denkt als moeder of vader. Laat de kinderen het eens zelf vertellen. Dit kan veel waardevolle informatie opleveren voor jou als ouder.

Altijd goed luisteren naar kinderen

Luister altijd goed naar de kinderen. Indien zij wat te zeggen hebben, of wat verbergen, is dat meestal uit andere zaken die zij wel zeggen, en op andere manieren zeggen, wel te halen. Vele kinderen, en vooral kinderen die niet in staat zijn hun eigen mening te vormen, of onrecht van iemand anders te verklappen, kunnen bij weinig aandacht, geestelijk ook achteruit gaan. Dat is geen gezonde zaak. Mijn kleine gaf bijvoorbeeld aan dat ze graag buiten speelt, maar niks te doen had. Toen heb ik uiteindelijk een loopwagen van hout gekocht en een goedkope loopwagen voor die andere kleine, ze zijn nu dolgelukkig!

Taalontwikkelingsstoornis bij kinderen

Herken de signalen van een taalontwikkelingsstoornis. Heeft jou kind moeite met taal en is het kind slecht verstaanbaar? Misschien heeft jou kind een taalontwikkelingsstoornis. Je kind spreekt in zulke gevallen in korte en onlogische zinnen. Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben moeite met grammatica, woordvorming en zinsopbouw. Zij maken daarom korte zinnen die vaak niet kloppen. Het kind zegt bijvoorbeeld: Ik niet eten, eten niet lekker. Kinderen blijven wel p=brabbelen, maar als jet kind onverstaanbaar blijft praten, is er iets mis waar er zeker wat aan gedaan moet worden(https://www.youtube.com/watch?v=UCyaA0PytF8).
Kinderen met een taalontwikkeling stoornis begrijpen anderen vaak ook niet. Daarvoor ontstaat regelmatig conflict of misverstand tussen vriendjes of klasgenomen . ook bestaat de mogelijkheid van isolatie vanwege het niet kunnen praten met anderen.

Groeien met technologie

Kinderen groeien per heden met smartphones en tablets. Maar waar moet je op letten wanneer je eentje koopt? Speciale kinder-tablets zijn misschien de moeite waard. Let misschien ook op de kinderveiligheid en welke apps erin zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *